- Cet évènement est passé.
Atelier – Workshop // Zuurdesem – Pain au levain
26/10/2017 @ 14:00 - 19:00
25€Zuurdesem: Wegen, Kneden, Wachten, genieten!
Er zijn weinig dingen die zo veel voldoening geven als het aansnijden van een lichtjes warm, versgebakken brood. Zeker als het een brood betreft dat met liefde werd afgewogen, met passie werd gekneden en met een niet te missen emotie werd afgebakken. Als het dan ook nog eens gaat om brood gemaakt met eigen desem, elke dag gevoed al ware het een extra gezinslid. Is het moeilijk geen traan weg te pinken bij het aanschouwen van het eindresultaat.
Hoe je al deze stappen kan volbrengen kan je voor de luttele som van 25 euro leren in het atelier van Fermenthings. Na de workshop krijgt iedereen een desem starten mee naar huis, om zelf aan de slag te gaan.
**————–————–**
Pain au levains: Peser, Pétrir, Patienter, Profiter!
Peu de choses donnent autant de satisfaction que de couper un pain légèrement chaud et fraîchement cuit. D’autant plus quand il s’agit d’un pain élaboré avec amour, coupé avec passion et cuit avec une émotion certaine. Quand il s’agit de faire du pain avec votre propre levain, nourri chaque jour, il devient un membre supplémentaire de la famille. Il est difficile de ne pas verser une larme en voyant le résultat final. Comment accomplir toutes ces étapes? En vous inscrivant pour la petite somme de 25€ à notre atelier Fermenthings. Après l’atelier, chacun recevra son levain pour continuer la fabrication du pain à la maison.