Chargement Évènements

« Tous les Évènements

  • Cet évènement est passé

Fermentatie Workshop met Christian Weij (aurteur van Verrot Lekker, Verrot Gezond,…)

octobre 17 @ 19:00 - 22:00

Op veler verzoek kom ik op 17 oktober voor een basis workshop fermenteren naar Brussel. Op de fantastische locatie van Fermenthings neem ik je mee door de geschiedenis van het fermenteren. Ik leer je de basistechnieken en geef fijne tips en trucs waarmee je thuis direct aan de slag kan. Niet alleen interessant voor beginners, ik zal zeker ook wat inspirerends voor gevorderde vertellen en laten proeven. 

Fermenteren, een conserveringsmethode die al eeuwenoud is, en de laatste jaren – mede dankzij mijn boek Verrot lekker – weer volop in de belangstelling staat. Naast dat je door fermentatie eten langer houdbaar maakt, ondergaat het ook een complete transformatie van geur, smaak, substantie en soms ook van kleur. Bovendien is het heel gezond voor je darmen, en een boost voor je immuunsysteem. 

Wat ga je deze avond doen? Je gaat groente en fruit fermenteren, maakt een ‘starter’ waarmee je thuis nog vele flessen gezonde frisdrank kunt maken en je gaat uitgebreid proeven voor vele ferments. En omdat ik er toch ben, kun je al je vragen op me afvuren die je over fermenteren hebt.

Je gaat naar huis met: 

– een pot zuurkool of kimchi-achtige
– een pot pickles
– azijnstarter
– frisdrankstarter 

De kosten voor deze basis workshop fermenteren in samenwerking met Fermenthings in Brussel zijn € 65,- inclusief proeverij, drankjes, de potten, digitaal naslagwerk en de door jezelf gemaakte fermenten en starters. 

De workshop begint op 17 okt om 19.00u en eindigt om circa 22:00u. 

* Voor alle workshops geldt dat ze alleen doorgang kunnen hebben bij voldoende deelname.

Détails

Date :
octobre 17
Heure :
19:00 - 22:00
Catégorie d’Évènement:
Site :
https://vanchris.nl/product/fermentatie-workshop-brussel/

Organisateur

Christian Weij

Lieu

Fermenthings
Rue Dieudonné lefèvre, 4
Bruxelles, Laeken 1020 Belgium
+ Google Map
Téléphone :
0470075811

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.